16. november 2012

Drømmekage

  • 90 g smør
  • 2 dl. mælk
  • ½ stk. polynesisk vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 4 stk. æg (str. L)
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
     
    Mælk og smør kommes op i en lille gryde, og lunes til smørret smelter.
    Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven , således at kornene skilles ad.
    Vaniljesukkeret, sukker og æg piskes hvidt og luftigt. Mel og bagepulver blandes og sigtes ned i æggesnapsen. Dette vendes forsigtigt sammen, mens det lune mælkesmør hældes i af to omgange.
    Smør springformens bund med neutral olie.( ikke siderne) Fordel dejen heri. Bages ved 175 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, 40- 45 minutter. Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv, og bunden befris fra formen. Rengør' springformen helt.

    http://www.dr.dk/DR1/vores-liv/kongerigets-kager/Kongerigets_kager/Opskrifter/blaabaer-hyldeblomst-kage.htm
     

Ingen kommentarer:

Send en kommentar