16. november 2012

Hyldeblomstcreme

  • ½ stk. polynesisk vaniljestang
  • 5 dl. Piskefløde
  • 150 g hvid chokolade
  • 3 bl. husblas
  • 2 dl. hyldeblomstsirup/koncentreret saft
     
    Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. 
     
    Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, således at kornene skilles ad. Fløden, vaniljesukkeret og den tomme vaniljestang bringes i kog og tages af varmen. 
     Chokoladen hakkes fint og kommes i den stadigt varme fløde. Rør til chokoladen er smeltet helt.

    Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme chokolade-fløde. Tilsæt hyldeblomstsiruppen. Rør igen til alt husblassen er smeltet. Den færdige creme kommes op i en ren skål ,og stilles tildækket i køleskab min. 4 timer, eller gerne til næste dag.


    http://www.dr.dk/DR1/vores-liv/kongerigets-kager/Kongerigets_kager/Opskrifter/blaabaer-hyldeblomst-kage.htm

Ingen kommentarer:

Send en kommentar