16. november 2012

Drømmekage

  • 90 g smør
  • 2 dl. mælk
  • ½ stk. polynesisk vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 4 stk. æg (str. L)
  • 250 g mel
  • 2 tsk. bagepulver
     
    Mælk og smør kommes op i en lille gryde, og lunes til smørret smelter.
    Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven , således at kornene skilles ad.
    Vaniljesukkeret, sukker og æg piskes hvidt og luftigt. Mel og bagepulver blandes og sigtes ned i æggesnapsen. Dette vendes forsigtigt sammen, mens det lune mælkesmør hældes i af to omgange.
    Smør springformens bund med neutral olie.( ikke siderne) Fordel dejen heri. Bages ved 175 grader til bunden er godt gylden og giver efter ved tryk, 40- 45 minutter. Afkøles helt inden kanten skæres løs med en lille glat kniv, og bunden befris fra formen. Rengør' springformen helt.

    http://www.dr.dk/DR1/vores-liv/kongerigets-kager/Kongerigets_kager/Opskrifter/blaabaer-hyldeblomst-kage.htm
     

Blåbærcreme

  • 125 g blåbær (optøede eller friske)
  • 75 g sukker
  • 1 stk. lime, saft og skal herfra.
  • ½ l. piskefløde
  • 3 bl. husblas
     
    Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. 
    Sukker, blåbær, limesaft og limeskal småkoger under låg ca. 10 minutter og gryden tages af varmen. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den stadig varme sylt. Hele herligheden blendes kort med en stavblender, kommes op i en skål og afkøles helt i køleskab.

Hyldeblomstcreme

  • ½ stk. polynesisk vaniljestang
  • 5 dl. Piskefløde
  • 150 g hvid chokolade
  • 3 bl. husblas
  • 2 dl. hyldeblomstsirup/koncentreret saft
     
    Husblassen lægges i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. 
     
    Vaniljestangen flækkes på den lange led og kornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene mases sammen med en anelse af sukkeret på bordet med kniven, således at kornene skilles ad. Fløden, vaniljesukkeret og den tomme vaniljestang bringes i kog og tages af varmen. 
     Chokoladen hakkes fint og kommes i den stadigt varme fløde. Rør til chokoladen er smeltet helt.

    Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme chokolade-fløde. Tilsæt hyldeblomstsiruppen. Rør igen til alt husblassen er smeltet. Den færdige creme kommes op i en ren skål ,og stilles tildækket i køleskab min. 4 timer, eller gerne til næste dag.


    http://www.dr.dk/DR1/vores-liv/kongerigets-kager/Kongerigets_kager/Opskrifter/blaabaer-hyldeblomst-kage.htm

Drømmekage med hyldeblomst og blåbær

Denne kage er lavet ud fra Blomsterbergs opskrift i Kongeriets Kager. 
http://www.dr.dk/DR1/vores-liv/kongerigets-kager/Kongerigets_kager/Opskrifter/blaabaer-hyldeblomst-kage.htm

Som overskriften antyder er kagen en drømmekagebund - kan bruges til rigtig mange forskellige kager.
Mellem bundene er der hyldeblomstcreme og blåbærcreme.






Kagen er meget god, men denne opskrift har jeg ikke tilpasset mine smagsløg, da det der hvide chokolade vist ikke lige er mig..  :-)
Derfor det direkte link til Kongeriets Kager.