27. oktober 2012

Vanille kagecreme


4 æg m/l
4 spsk sukker
7 tsk vanillesukker/1½ vanillestang
2 spsk maizena
5 dl sødmælk
5 dl fløde
6 blade husblas

Husblas lægges i blød i koldt vand
Æg, sukker, vanille og maizena piskes sammen i en gryde. Mælken tilsættes og cremen koges godt igennem.
Husblassen vrides fri for vand og smides i den varme creme.
Cremen stilles på køl til den er halvstiv - hellere for lidt end for meget

Fløden piskes let stiv og vendes i cremen.
Cremen dækkes med film helt ned på massen og stilles på køl til næste dag. 
Cremen røres hurtig igennem og så er den klar til brug.

25. oktober 2012

Italian merinque butter cream (IMBC)

En fantastisk lækker smørcreme, der ikke er aaaalt for sød - og så er den rigtig nem at arbejde med.

125 ml vand
1,1 dl sukker
0,3 dl sukker til æggemassen
3 æggehvider
1/4 tsk eddike
250 g blød usaltet smør (saltet smør kan bruges, men giver en mere kraftig SMØR-smag)
1 tsk vaniljesukker

Vandet og sukkeret til æggemassen kommet i en kasserolle over høj varme. Der røres hurtigt for at fordele sukkeret i vandet.
Nu må der ikke røres yderligere i massen, da sukkeret så vil krystalisere!
Forbered en smule koldt vand og en pensel til at "vaske sukkeret ned" fra siden af kasserollen.
Sukkeret skal opnå en temp. på 121 grader - ca. efter 5 min.

Mens sukkeret koger piskes æggehvider til skum. Når hviderne skummer tilsættes eddike og hastigheden sænkes. Når hviderne er næsten stive tilsættes sukkeret. Fortsæt med at piske til hviderne er stive - men ikke alt for hårde.

Når både sukkermasse og hvider er klare tilsættes halvdelen af sukkeret under et kortvarigt piske-stop. Start straks piskeren igen på højeste hastighed. Pisk mens du tilsætter resten af sukkermassen i en tynd stråle.

PAS PÅ IKKE AT RAMME PISKERISET!!

Fortsæt med at piske marengsmassen til den er afkølet - ca. 15 min.
Det er vigtigt massen er afkølet inden der tilsættes smør, da konsistensen ellers vil være ødelagt.

Sænk hastigheden til middel og tilsæt smørret et par spsk ad gangen. Smørret bliver staks optaget i massen og denne bliver cremet.

Hvis cremen klumper eller skiller fortsætter du blot med at piske til du opnår den rette konsistens.

Tilsæt til sidst vaniljesukkeret.

Da der skal piskes rigtig meget i denne opskrift anbefaler jeg en røremaskine.
Denne fantastiske maskine er pt. på tilbud hos skiftselv.dk


24. oktober 2012

Jordbærfromage

Til en rigtig lækker jordbærfromage skal der bruges:

5 bl. husblas
500 g jordbær (bær der har været frosne kan sagtens bruges)
50 g flormelis
½ l piskefløde
1 vaniljestang

Husblassen udblødes i koldt vand i en ½ time.
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Brug lidt af flormelissen til at mase vaniljekornene mod bordet - dette skiller kornene.

Jordbær, flormelis og vaniljesukker gives et kort opkog hvorefter du lige fiser rundt med en stavblender. Alternativt kan bærrene moses inden opkoget.
Husblassen vrides og kommes direkte i den varme frugtmos - rør godt, og hæld blandingen i en ren skål.


Piskefløden piskes til let skum. 1/3-del af den piskede fløde kommes direkte i bærblandingen, og det piskes hurtigt. 
Bærblandingen kommes nu op i den resterende fløde, og det hele vendes forsigtigt sammen til en ensartet fromage der straks fordeles på kagebunden.

23. oktober 2012

Nyt legetøj... c¨,)



Dagens gevinst fra min foretrukne "kage-pusher" (Kageoplevelser).

Glæder mig til at få kigget i bogen, så jeg forhåbentlig snart kan få gang i at prøve noget modellering.

Fik også lige snoldret et tylle-sæt. Planen er, at min store datter skal have cupcakes med tyllet blomst og sommerfugl med til klassen på hendes fødselsdag - så bliver det bare spændende om det så også kommer til at ligne blomster.

Chocolate Mud Cake med jordbær og vanille

Kage til de hårdtarbejdende fra 
Christian Berg Kolding.                     

Kagen består af Chocolate Mud Cake med 
jordbærfromage og hjemmelavet vanillecreme.
Den er smurt op med Italian meringue butter cream

Efter opsmøring er kagen betrukket med indfarvet marcipan fra Funcakes.

Marcipanen fra Funcakes er et godt alternativ til fondant - hvis man 
ikke er den stor tilhænger af det.

Funcakes marcipanen har et mandelindhold 
på 20% hvor "rigtig" marcipan indeholder 60%.

Det lave mandelindhold gør, at Funcakes 
marcipanen er nemmere at arbejde med.

Chocolate Mud Cake

Denne fantastiske opskrift passer til en springform med en dia på 22 cm.

Du skal bruge:

  • 236 g smør
  • 236 g lys chokolade
  • 4 tsk instant kaffe
  • 172 ml vand
  • 279 g mel
  • 54 g cacaopulver
  • ½ tsk natron
  • 1½ tsk bagepulver
  • 516 g sukker
  • 4 æg
  • 9 tsk olie
  • 129 ml kærnemælk
  • 1/4 tsk salt

Forvarm ovnen til 160 grader.

Smelt smør, chokolade og kaffe i en gryde med vandet.

Sigt mel, cacao, natron og bagepulver i en stor skål. Bland sukkeret i.
Lav en fordybnng i melblandingen.

Bland æg, kærnemælk og olie.
Kom ægge- og chokoladeblandingen i melet og rør til dejen er jævn.

Bages i ca 1 time og 40 min.

God fornøjelse

Opskrifterne

Når jeg skal prøve noget nyt, er jeg flittig bruger af Internettet. Her kan man finde mange fantastiske opskrifter, ligesom man kan finde meget skidt..

Når det så er sagt har vi jo allesammen heldigvis forskellige smagsløg. Ved nye opskrifter følger jeg dem altid til punkt og prikke første gang jeg laver dem.
Derefter kan man så begynde at tilpasse opskrifterne og derved gøre dem til "sine egne".
Det er disse opskrifter (der er tilpasset mine smagsløg) jeg kommer til at dele på denne blog.

Med kyshånd modtages kommentarer samt forslag til tilpasning til andre smagsløg...  :o)

Samling på sagerne

Jeg er ganske grøn inden for blogs.. Så grøn som man kan være.  :-)

Men, forsøges skal det nu.

Det næste er jo så, hvad søren skal man skrive om - hvad vil jeg dele??

Tjae... Til at starte med kunne jeg jo dele opskrifter og billeder - hvilket jeg så vil gøre..
Ud over at dele er det jo også så lækkert, at skulle pc'er bryde ned eller er man lige et andet sted kan man stadig tilgå sine opskrifter... Dejligt, dejligt..

Alt i alt er det mit håb, at både i og jeg vil få udbytte af denne blog.