24. oktober 2012

Jordbærfromage

Til en rigtig lækker jordbærfromage skal der bruges:

5 bl. husblas
500 g jordbær (bær der har været frosne kan sagtens bruges)
50 g flormelis
½ l piskefløde
1 vaniljestang

Husblassen udblødes i koldt vand i en ½ time.
Vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud. Brug lidt af flormelissen til at mase vaniljekornene mod bordet - dette skiller kornene.

Jordbær, flormelis og vaniljesukker gives et kort opkog hvorefter du lige fiser rundt med en stavblender. Alternativt kan bærrene moses inden opkoget.
Husblassen vrides og kommes direkte i den varme frugtmos - rør godt, og hæld blandingen i en ren skål.


Piskefløden piskes til let skum. 1/3-del af den piskede fløde kommes direkte i bærblandingen, og det piskes hurtigt. 
Bærblandingen kommes nu op i den resterende fløde, og det hele vendes forsigtigt sammen til en ensartet fromage der straks fordeles på kagebunden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar